top of page

Speciális folyamatokra, speciális ipari szoftver megoldások

A húsfeldolgozás, azon belül is a vadhúsfeldolgozás, egy igen összetett, több szereplős, több szálon futó folyamat. Egy ilyen vállalat működésének átláthatósága, kontrollálhatósága és tervezhetősége az üzleti eredmények alapját adják.


Speciális folyamatokra, speciális ipari szoftver megoldások
Speciális folyamatokra, speciális ipari szoftver megoldások

Ezen ipari szegmens egyik meghatározó szereplőjével, a Fiwi-Hűt Kft.-vel, 2017-ben indult el szakmai együttműködésünk. Fő tevékenységük a lőtt nagyvadak (gímszarvas, dámszarvas, vaddisznó, őz, muflon) felvásárlása, feldolgozása, illetve ezek különböző feldolgozottsági szinten történő hazai és nemzetközi értékesítése.


A 2012-re 2.000 tonna fölé emelkedett az éves feldolgozási mennyiségük, szakértelmük és termékeik magas minősége miatt meghatározóvá vált az exportra való termelésük. Mára a minőségi hústermékeket polcain tudó hazai áruházláncokon keresztül a magyar vásárlók is elérik legkedveltebb termékeiket.


Így indult a közös munka

Közös munkánk első időszakában külső tanácsadó cégként vizsgáltuk folyamataikat és azok szoftveres fejlesztési lehetőségeit. Ebben az időszakban sikerült pontosan feltérképezni a teljes beszerzési, készletkezelési, gyártási és logisztikai folyamatrendszerüket, azok szűk keresztmetszeteit és az elvégzendő feladatok kiemelt összefüggéseit.


Izgalmas és egyben kihívásokkal tűzdelt feladat volt feltárni és megérteni egy ilyen összetett rendszer működését. A meglőtt vad vadásztársaságtól történő egyedileg rögzített átvételétől, a beszállítás, osztályozás, készletre vétel, különböző feldolgozási szinteken való átgördítésén át, a belső készletek közötti mozgatása, majd az értékesítési pontra történő kiszállításig. Mindezt úgy, hogy közben az aktuális darab hús, vagy késztermék pontos származási helye, ideje, eddigi életútja mindvégig nyomon követhető, visszakereshető legyen.

Együttműködésünk ezen szakaszában mind a megrendelő, mind a mi részünkről egyértelművé vált, hogy több lehetőség rejlik egy, az eddiginél lényegesen szorosabb együttműködésben.


A fejlődés útja

2018-ban a megszerzett információk és a közös újratervezési munkák után átálltunk az addigi “dobozos szoftverről” a már általunk fejlesztett, egyedi rendszerre. Az általuk használt mérlegek és csomagoló gépek kommunikációját egy újradefiniált, általunk fejlesztett csatolóval illesztettük a rendszerünkhöz. Az eszközök gyártójával a Bizerba Hungary Kft.-vel az évek folyamán jó kapcsolatot sikerült kiépíteni, ha Ön is ilyen terméket használ, számíthat a szakértelmünkre.


A FiWi igényei alapján létrehozott egyedi rendszerre való átállással új lehetőségek kerültek előtérbe. Sztenderdizált GS1 szállítólevélre való áttéréssel új piacok nyíltak meg, multinacionális élelmiszerláncok polcaira kerültek a termékek. Minimálisra csökkentek a kényszerű kompromisszumok és az adatvesztési kockázatok is. Nem utolsó sorban, már nemcsak az emberi emlékezetben tárolva, hanem digitálisan védett rendszerbe kerültek az addig sokszor csak a kulcsemberek által fejben tartott információk, folyamatok, aktuális állapotok.


2019-től az átadott és napi használatban működő rendszert újabb és újabb funkciókkal bővítve folyamatosan fejlesztettük tovább. Ezzel a megoldással partnerünk gyorsan kapott kézzelfogható eredményeket, fejlődést hozó megoldásokat, emellett megtalálta bennünk a további fejlesztéseiben szervesen közreműködő szakmai partnerét is.


Ha úgy érzed, hogy a Te cégedben is eljött a fejlődés, újragondolás ideje, vedd fel velünk a kapcsolatot! Aknázd ki tapasztalatunkat, szakértelmünket, hatékony segítségedre lehetünk!


72 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page