top of page
K3 | Az ipari célszoftver fejlesztés, bevezetés és üzemeltetés specialistája

Testre szabható ipari szoftverekkel a hatékonyabb működésért

Területek, melyekre testre szabható, hatékony megoldásokat kínálunk

Műszakigazoló

A Duna-Dráva Cement Kft. hazánk egyik meghatározó építőanyag-gyártója, amely cementet, transzportbetont, valamint kavics és beton-adalékanyag termékeket állít elő és szolgáltatásai a betontechnológia teljes spektrumára kiterjednek. Több ezer főt foglalkoztatnak az ország számos telephelyén. A munkavállalók műszakidő nyilvántartása az általunk fejlesztett rendszeren történik. A vállalat saját intranetjére telepített szerverünkhöz csatlakoznak a telephely és rögzítik munkavállalóik munkaidejét. Az így összegyűjtött adatokat továbbítjuk az SAP féle bérszámfejtésre, illetve a kontrolling részlegre stratégiai döntéshozások támogatásához.

Dokumentumkezelés

Mint minden projektet, ezt is több vállalattal közösen, csoportmunkában valósítjuk meg. Az OptiGuard Kft-vel közreműködve először pályázati dokumentációk kezelésére alkottunk egy rendszert, mely segítségével tankerületek komplett pályázati anyagát sikerült rendszerezett struktúrába szerveznünk, így hihetetlen mértékben meggyorsítva a pályázati megvalósítás dokumentálását. Ez a rendszerünk (bevallom nem túl fantáziadúsan) a PENYIR (Pályázati Esemény-nyilvántartó Rendszer) nevet kapta. Több éves tankerületi pályázati iratkezelés után tovább bővítettük dokumentumkezelési portfóliónkat. Leltározás kapcsán már jól kialakult kapcsolatunkat tovább mélyítettük a DWS Hungary Kft-vel. Több évtizedes iratkezelési tapasztalatukat ötvöztük a mi innovatív informatikai ötleteinkkel és így sikerült kialakítanunk egy komplex iratkezelési megoldást DocIT néven.

Termeléstámogatás

A Fiwi vadásztársaságoktól felvásárolt lőtt nagyvad (gímszarvas, dámszarvas, vaddisznó, őz, muflon) feldolgozásával és értékesítésével foglalkozik. Termékeik nem csak a hazai szupermarketek (Lidl, Spar, Tesco) polcain találhatók meg, hanem jelnetős mennyiségű árut exportálnak külföldre. Feladatunk a komplett termelés támogató rendszer kiépítése volt, mely nyomonköveti a teljes feldolgozási-termelési folyamatot az erdőtől az asztalig, itthon és külföldön egyaránt. A projekt megvalósítás során a termelést nyomonkövető eszközökkel való kommunikáció volt az egyik fő feladat. Így felsőpályás mérleg, padlómérleg, címkéző és csomagoló gépekkel kellett összeillesztenünk rendszerünket. A munka során jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk a Bizerba Hungary Kft.-vel, akik ipari mérlegek és címkéző gépek gyártásával foglalkoznak. Számunkra fontos a stabil működés, ezért jobban hiszünk a Linux alapú rendszerekben, így saját csatoló programokat írtunk a Bizerba inteligens eszközeihez. Ipari informatikai megoldásainknak köszönhetően évek óta stabil termelés és árugazdálkodás folyik a Fiwinél.

Nagy kihívás volt az extrém hőmérsékleti és szennyeződési körülmények közötti munkavégzés támogatása (hűtőkamrában véres kézzel). Erre a problémára IP67 minősítésű speciális Android eszközöket használunk, így a raktárkészlet mozgás lekövetése a legvadabb körülmények között is megvalósítható.

Készlet leltár

A DWS Hungary Kft. informatikai alvállalkozójaként fejlesztünk évek óta egy leltározást lebonyolító szoftvert, mely a CountIT nevet kapta. A program segítségével komplett készletleltárt lehet lebonyolítani, a munkaerő-szervezéstől egészen a nagyvállalati rendszernek való adatátadásig. A CountIT rendszer külön HR modullal rendelkezik, mely a leltárakra szervezi a folyamatosan változó diák munkaerőt. A leltár lebonyolítása során a termékek rögzítése speciális Symbol eszközökkel történik, melyre a szoftvert C#-ban fejlesztettük. Alkalmanként 40-50 Symbol eszközzel és egy gyorstelepítésű, saját hálózattal vonulunk ki egy-egy leltár helyszínre. Az árufelvétel leltárhelyenként történik, leltározási módszertantól függően különböző ellenőrző szabályokkal. A Symbol eszközökről az adatok egy központi szerverre továbbítjuk, ahol a leltárt koordináló menedzsment valós információt lát a leltár előrehaladásáról. Fejlesztéseinknek köszönhetően sikerült elérni, hogy egy adott üzlet árucikkeit fele akkora munkaerővel lehessen rögzíteni ugyanannyi idő alatt, így jelentősen csökkent egy adott leltár bérköltsége. A CountIT rendszer évek óta jelesre vizsgázik OBI, Auchan és Hervis áruházakban egyaránt.

Tárgyi eszköz leltár

Hasonló, ám mégis teljesen más terület a tárgyi eszköz leltározás, amikor egy adott vállalat eszközeit kell feltárni és összevetni a könyvelésben szereplő tételekkel. Ez a készletleltárhoz képest egy sokkal lassabb, precízebb folyamat ezért más informatikai megoldást igényel. Speciális Symbol eszközök helyett itt a munkavégzés tableteken, laptopokon történik. Ezért létrehoztuk erre egy másik programot, mely egy tárgyi eszköz leltározási folyamatot valósít meg. A program neve AccountIT lett. Mivel javarészt kisebb létszámú munkaerővel és 1 éjszaka helyett hetekig eltart egy ilyen leltár, ezért a HR modul kisebb szerepet kapott. Helyette egy komplexebb, képekkel támogatott cikk kezelés került kialakításra. Ügyfeleink a leltár elkészülte után tovább használhatják rendszerünket eszközeik napi szintű nyomonkövetésére, így a selejtezést, beszerzést vagy a telephelyek közötti mozgatást is dokumentálhatják az AccountIT rendszerben.

Műszakigazoló
Dokumentumkezelés
Termeléstámogatás
Készlet leltár
Tárgyi eszköz leltár

Online kiadás

A MadeInPécs név több tevékenységet rejt, melyek mind nagyon fontos szereplői Pécs város közéletének. Egyrészt Pécs aktuális témáit felkutató, feldolgozó havonta megjelenő kiadvány. Az ehhez kapcsolódó hírportálon a látogatók online formában találják meg a magazinban megjelent cikkeket.

Emellett ez a cégcsoport a MadeInPécs kávézó, Amper Klub, PécsiEst Café, Káptalan Kert üzemeltetőjeként és a Pécsi Egyetemi Napok fesztivál szervezőjeként a pécsi éjszaka egyik jelentős képviselője.

A számukra általunk elvégzett munka a következő részekből áll:

  • hírportál: a madeinpécs magazin cikkei és hírei online formában is elérhetővé váltak

  • jegyértékesítő felület: a fent felsorolt helyszínek eseményeire tudnak jegyet vásárolni a látogatók. Állóhelyes és ültetett jegyek értékesítésére alkalmas felületet készítettünk, bankkártyás fizetési lehetőséggel.

  • eseményekre történő beléptetés: a megvásárolt jegyek helyszíni érvényesítése vonalkód alapján.

Online kiadás
K3 | Az ipari célszoftver fejlesztés, bevezetés és üzemeltetés specialistája

Másra van szükség?
Nem akadály.

A megoldás:
Egyedi szoftverfejlesztés

 

Amennyiben működésében a fejlesztendő területek nem a fent felsorolt területeket érintik, akkor sincs probléma. Egyedi szoftverfejlesztési projektjeinkkela legkülönbözőbb problémák kezelésére is megoldást tudunk kínálni.

Speciális működési paramáterek, egyedi technológiai integrációk, különleges jogszabályi megfelelőség vagy épp kiemelt működési biztonsággal kezelendő feladat kezelése a cél? Szoftvertervező és fejlesztői csapatunkat már nehéz lenne meglepni. Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje díjmentes projektfelmérésünket!

Ha van megoldás, megtaláljuk. Ha meg lehet valamit oldani, oldjuk meg jól!

bottom of page