top of page

K3 németországi megmérettetése

Frissítve: 2022. dec. 4.

A K3 csapata egy érdekes kihívásra vállalkozott. Dr. Farkas Márton Pállal, a potsdami Német Földtudományi Kutatóközpont és a Pécsi Tudományegyetem kutatójával egy közös projekt keretében jelentkeztünk az Európai Uniós Horizon2020 UrbanTech projekt keretében megrendezett kilenc startup verseny, azaz Hackathon egyikére. A versenyek győztesei a projekt keretében az ötletek megvalósítására pénzügyi támogatást, valamint mentorálást nyerhetnek. A kihívások három témacsoportban jelentek meg: egészségügy (health care), smart city és zöld techológia (green tech), olyan témakörökben, mint pl. energiaipar digitalizációja, mesterséges intelligencia és IoT, robotika, mobilitás, egészségmegőrzés, stb.


Mi, a geotermikus energiahasznosítás digitalizációjának megoldására jelentkeztünk. A hackathonokra több mint 500 európai kis- és középvállalkozás jelentkezett előzetes megoldással, amelyekből 350-et választottak ki. A végső megmérettetésre velünk együtt 20 startupot hívtak meg a németországi Karlsruhe városába. A versenynek a Cyberforum Baden-Württembergi regionális informatikai klaszter székháza adott otthont.

urban tech

A versenyen bemutattuk a DeepGeo ötletünket. A felhő alapú szoftver segítségével a mélygeotermikus beruházások, pl távfűtési rendszerek létesítése, ill. átalakítása akár egy évvel gyorsabban és költséghatékonyabban valósíthatók meg. A pitchek bemutatása előtt inspirációs előadáson, pitch tréningen vettünk részt, valamint lehetőségünk nyílt a kihívás ötletgazdájával találkozni, aki a megoldásunkat hasznosítani tudná. Ezen kívül megismerkedtünk a többi versenyzővel, valamint több klasztertaggal is.


K3 a CyberLab UrbanTech Hackathon-on
K3 a CyberLab UrbanTech Hackathon-on

A versenyt smart és green tech kategóriákban összevontan egy portugál és egy német start up nyerte meg, amelyek targoncák távműködtetésére, illetve parkolóhely keresés-optimalizálásra kínáltak megoldást. Ettől függetlenül az ötletünkre sok pozitív és hasznos visszajelzést kaptunk, valamint a német IT piacra történő belépéshez alakítottunk ki kapcsolatokat. A DeepGeo projektet természetesen folytatjuk, tovább keressük a lehetőségeket, hogy megvalósíthassuk ezt a tervünket.


Izgatottan várjuk a folytatást!


K3 a CyberLab UrbanTech Hackathon-on
K3 a CyberLab UrbanTech Hackathon-on

K3 a CyberLab UrbanTech Hackathon-on
K3 a CyberLab UrbanTech Hackathon-on

213 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page